Yalnız Mesajı Göster
  #2  
Eski 27-11-2007, 11:36 AM
gcguess kullanıcısının avatarı
gcguess gcguess is offline
Administrator
 
Giriş: May 2007
Yaş: 28
Mesaj: 5,124
Rep Gücü: 7
gcguess is on a distinguished road
Varsayılan

Liverpool - Porto


Liverpool için kuralar açıklandığında etkili kadrosu ile bu gurubu herkes tarafından lider bitirip hatta Şampiyonlar Ligi'nde Final oynar dendi.Fakat ilk başlarda takım için işler hep tersine gitti.Gruba son derece kötü bir başlangıç yapan Kırmızı Şeytanlar üst üste oynadığı 3 maçından sadece 1 puan topla***** taraftarlarını ve tüm otoritelerini şaşkına çevirdi. Bu yüzden dolayı futbolcuların üzerinde bir sonraki maçı kazanmak için baskı oluştu. Ve nitekim son Beşiktaş maçında temsilcimize Şampiyonlar Ligi'nin en ağır tarihi skorlarından birini yaşattılar.

Ev sahibi takım yenilgi yüzü görmeyen iki takımdan biri olarak dikkat çekiyor.Premier Lig'de oynadığı 14 maçını ya kazandı yada berabere bitirdiler.Ligde bir ara üst üste 2 beraberlik alarak zirveden azda olsa uzaklaşmışlardı. Fakat takım son haftalar sakat oyuncularında iyileşmesi ile toparlandı.Son 2 haftada aldığı 2 galibiyet ile çıkışa geçtiler.Özellikle sezon başı çok büyük umutlar ile transfer edilen forvet Fernando Torres sakatlıktan kurtuldu ve takımdaki yerini almaya başladı. Benitez son Newcastle deplasmanında bu oyuncuyu 90 dakika sahada tutarak maç ek***liğini gidermeye ve hafta içi oynayacakları Porto maçına fiziksel ve kondisyon anlamında yetiştirmeye çalıştı.

Takımın son Newcastle maçını 90 dakika izleme fırsatı buldum. Bu takımı Beşiktaş nasıl oluda İstanbul'da yendi diye devamlı kendime sordum. Yanıtı kendime oyunculardaki hırs , motive, kazanma arzusuna bağladım. Yane Liverpool her yönü ile Beş Beşlik bir ekip. Defansı olsun orta sahası olsun ve hücum elemanları olsun süper bir uyum içerisinde. Gerard hem defans hemde ofans oyunu ile ekibine çok ama çok şey katıyor.Kanatlardan olsun ortadan olsun atak yapmakta hiç zorlanmıyorlar. Benitezin yeni gözdesi Lucas Leiva'da 90 dakika sahada yer aldı. Orta alanda genç yaşına rağmen hamuru çok iyi bir futbolcuya benziyor. Büyük ihtimal onu Porto maçında da sahada göreceğiz.

Ferraire önderliğindeki Porto ise, Quaresma önderliğinde grupta mağlubiyeti bulunmayan tek takım.Son 2 maçında Marseille takımından 4 puan çıkararak grupta son derece iddaalı konuma geldi ve liderliği rakibinden devraldı.Porto için çok büyük sürpriz sonuçlar olmassa en azından Uefa Kupa'sına katılacaklar diyebiliriz.Tabe bu maçında onlar için önemi çok büyük. Bu deplasmandan alınacak 1 puan dahi takımı çok büyük ihtimal 2.tura çıkarmaya yetecek.

Maviler kendi liginde de şuan için lider durumdalar.Kadro yapısı ile ligindeki hemen hemen tüm takımlardan çok daha kaliteli çok daha iyiler diyebiliriz. Ligde en büyük özellikleri fazla gol atıp az gol yemeleri.Şuan en az gol yiyen takımlar içerisinde ilk sırada yer alıyorlar.

Sonuca gelirsem Liverpool takımı için kazanmaktan başka çare yok.Anfield Road'da alınacak kötü bir sürpriz takım için çok hoş olmayabilir. Kırmızı Şeytanlar ne yapar ne eder kaliteli etkili gol ayakları ile bu 90 dakikayı galip bitirmeye çalışır.

Tahmin : Liverpool Kazanır

alıntı