Yalnız Mesajı Göster
Eski 27-11-2007, 11:37 AM
gcguess kullanıcısının avatarı
gcguess gcguess is offline
Administrator

Giriş: May 2007
Rep Gücü: 7
gcguess is on a distinguished road

Beşiktaş - Marsilya

Temsilcimiz Beşiktaş kendisi için hayati bir 90 dakikaya çıkıyor. Rakip ise ilk maçta deplasmanda 80 dakikla direnip son 10 dakikada yediği 2 gol ile sahadan boynu bükük ayrıldığı Marseille takımı.

Beşiktaş aslında gruba fena başlamadı. Yukarıda belirttiğim gibi Fransa'da Marseille önünde maça iyi başladı 80 dakika dayandı ama sonuna getiremeyip sahadan 2-0 yenik ayrıldı. Hele İstanbul'da oynadığı Porto maçına ne demeli? 90 dakika boyunca rakibinden kat kat üstün oyna 2-3 net gol pozisyonu kaçır son dakika golü ile 3 puanı rakibine ver olacak iş değil. Kara kartal alınan bu şansız sonuçlardan sonra sahasında Liverpool 'u ağırladı. Muhteşem taraftarı ile azim kazanma arzusu istek birleşince kimsenin beklemedii gibi maçtan 2-1 zaferle ayrıldı.

Tabe bundan sonra alınacakları kimse hesap etmedi. Bu başarıdan sonra ligde ve kupada oynadığı maçlarından galibiyet alamayan Beşiktaş'a bir darbede ilk maçta 2-1 yendii Liverpool deplasmanında geldi. Şampiyonlar Ligi'nde en farklı skorlarından 8-0 ile hezimet yaşadılar.

Kara kartal ya tamam ya devam maçına çıkacak. Teknik adam Ertuğrul Salam zorlu 90 dakika öncesinde sakat oyuncuların fazlalığından dolayı endişeli. Defansta İbrahim Kaş , Gökhan Zan ve Diaatta gibi kaliteli isimler sakat ve halen iyileşemedi. Defans hattında ekip bi hayli sıkıntılı.

Beşiktaş takımında bu defanslar iyileşmesse takımının işi çok ama çok zor. Son maçta Sağlam ek*** oyuncuların yerine Koray ve Baki'ye görev verdi. Bu Marseille maçında da oyuncular iyileşmez bu 2 oyuncu zorunluluktan dolayı sahada ilk 11 de çıkarsa maça Beşiktaş 1-0 yenik başlar.

Ligde alınan kötü sonuçlardan sonra bunalan takım son maçında Oftaş gibi genç bir takımı zorda olsa 1-0 yendi ve bu maç öncesinde moral buldu. Bu maçı izledim. Ne hikmetse 3 pas yapamadılar. Orta sahada Rico gibi bir oyuncu nasıl olurda oynamaz. Kara kartal da orta alanda ayağında topu tutacak pas yapacak hiçbir oyuncu yok. Tabe bunu en iyi yapan Brezilyalı Rico da yedek olunca orta saha çöküyor. Delgado desen genellikle kendi gidiyor ve rakip takımın defansı dolayısı ile hemen yerlerini alıyor.Forvette Higuan gibi etkisiz bir forveti oynatmak ne mantıkta.

Ben olsam Bobo'nun yanına kule Batuhan'ı koyarım. Liverpool'un hücum taktiği nasıl Crouch indiriyo Kuyt veya Torres vuruyo. Neden Beşikta bunu yapmıyo. Hele ligde birçok takımda uzun defans oyuncusu yokken. Şaşılacak bir iş. Ya bu işi Ertuğrul Sağlam bilmiyo yada biz bilmiyoruz.

Marseille ise son 2 maçında 5 puan kaybetti ve grupta iddaalı bir konumda iken son derece tehlikeli bir sırada kaldı. Takımın yaptığı şey defans yapıp hızlı adamları ile Nasri olsun Ziani olsun ileride Niang ve Cisse'ye top taşımak ve gol bulmak. Bu maç onlar için çok önemli. Bu 90 dakikayı mağlup kapatmak onlar için herşeyin sonu olur. Çünkü son maçı sahasında Liverpool ile büyük ihtimal kazanamayacaklarını fark edersek bu müsabakadan mutlaka puan çıkarmalılar.

Takımın ligdeki performansına bakarsak beklentilerin aşağısında kaldılar diyebiliriz. Çünkü sezon başında birçok kaliteli ismi kadroya kattılar. Doğal olarak herkes onlardan Fransa'da Lyon Hegomanyasını bitirmelerini bekliyordu. Fakat onlar şuan beklentileri karşılayacak hale gelmediler. Her ne kadarda son 2 haftayı galip kapatsalarda istikrarsız bir takım olmaya devam edecekler diye düşünüyorum.

Niang son haftalarda formda. Metz maçında da 2 gol attı. Çok hızlı kaleyi gördümü şutunu esirgemeyen bir tip oyuncu. Beşiktaş savunmasının dikkat etmesi gerek diye not düşüyorum.

Zor bir maç olacak. Benim içimde taraftarımız ile Beşiktaş kazanacak diye bir his var. Umarım maç biter ve bu umudum gerçekleşir. Ben maçın berabere bitmesini bekliyorum. Kazanırsa da biraz duygusallıkla Beşiktaş kazanır diyorum.

Tahmin : Beşiktaş kaybetmez

alıntı