Cska Moscow - Psv
Temsilcimiz Fenerbahçe'nin grubunda yer alan iki takım Uefa Kupa'sına katılma amacı ile çok önemli bir 90 dakikaya çıkıyor.
Cska Moskova grupta çok şansız bir takım. İlk önce sahasında Fenerbahçe ile oynadı ilk yarıyı yenik kapattığı maçta ikinci yarı 2-1 öne de geçmesine rağmen son dakikalarda yediği gol ile öneml 2 puanı kaybetti. Daha sonra yine sahasında İnter takımını ağırladı yine öne geçmelerine rağmen 2-1 skorla yenilmekten kurtulamadılar. Ve İtalya'da İnter ile oynadıkları maçta tam bir fiyasko. İnter gibi bir takıma karşı deplasmanda 2-0 öne geçtiler yine 4-2 mağlup olarak sahadan ayrıldılar. Bu şeylere karşı söylenecek pek bir söz bulamıyorum açıkcası.
Cska için 2.tur hedefi ortadan kalktı. Bundan sonra en azından sahasında Psv ile berabere kalıp deplasmanda Fenerbahçe ile berabere kalarak Uefa Kupa'sına katılmayı istiyorlar. Bunun için ilk rakip Psv. Taraftarı önünde Psv yi yenerek avantajı eline geçirmek düşüncesindeler.Şuanki oyun yapısı ile rakibinden daha üstün bir konumdalar.
Lige bakarsak Rusya ligi bitti. Ve Cska takımı ligi 3.sırada tamamlayabildi.Oyuncular milli maçlar haric yaklaşık 2 haftadır maç yapmıyorlar.
Psv takımına bakarsak Kone gitti takımbitti diyebiliriz.Ligdeki başarısını henüz Avrupa'ya taşıyamadılar.Hollanda Eredivisie de attıı 29 gol ile en çok gol atan takımların içerisinde yer alan Psv gruplarda tam tersi gol atmakta çok zorlanıyor. Kone'nin yerine alınan Kowermans ve Lazovic ligde rakipleri kolay güçsüz olduklarından bu oyuncuların yerini kolayca doldururken grupta oynadıkları maçlarda Avrupa Tecrübeleri olmadığından hiç bir şey yapamadılar.
Psv ligde şuan lider durumda.Geçen 2 haftada 5 puan kaybetikten sonra deplasmanda 4-1 ile kazanmaları takıma nefes aldırdı. Tabe bu takım için ligi baz almamak gerek. Çünkü Ajax,Az Alkmaar ve Feyenoord'u çıkarırsak geri kalan takımları yenmeleri çokta zor değil.Son Excelsior maçında bazı anları izledim. Cska maçı öncesi adeta prova yaptılar. Üstüne gelen Excelsior takımını hızlı oyuncuları ile geçerek sahadan 4-1 gibi farklı bir skorla ayrılmayı bildiler.
İki takım açısından gerçekten zor bir müsabaka. Kim kazanırsa Uefa için büyük bir şans yakalamış olacak. Ev sahibi takımda Jo ve Wagner Love gibi kaliteli forvetleri bulunması ayrıca Rusya'nın soğuk ve zeminin rakibe zor anlar yaşabilir olmasından dolayı Ben sahasıda ve taraftarı önünde oynayacan Cska takımını maça daha yakın buluyorum.
Tahmin : Cska Kazanır
alıntı
|