27-11-2007, 11:43 AM
|
 |
Administrator
|
|
Giriş: May 2007
Rep Gücü: 7
|
|
27 Kasım Salı günü T.S.İ. 21 5'te Fransa'nın Lyon kentindeki Gerland Stadı'nda oynanacak karşılaşmanın hakemi İtalyan Stefano Farina.
Maçtaki muhtemel 11'ler ise şu şekilde:

Son yıllarda Fransa ligine ambargo koyan Lyon'un işi kendi liginde bu sezon o kadar kolay değil.Lider durumda olmasına rağmen Nancy ile kıyasıya bir çekişmenin içindeler.Şampiyonlar liginde ise ilk 2 maçta aldığı başarısız sonuçların ardından,son iki maçında Stuttgart'ı yenerek tekrar iddialı konuma geldiler.Grubun en güçlü ekibi Barcelona'yı ağırlayacak olan Lyon'un bu maçtan mutlaka puan almak zorunda olduğu bir gerçek.En önemli oyuncuları Benzema,son lig maçında sakatlandığı için Barça maçında oynaması zor görünüyor.Gruptan çıkma şansını sürdürebilmek için bu maçtan mutlaka puan almak isteyecek olan Lyon,kazanabilmek için elinden geleni yapacaktır.
İspanya liginde 3. sırada bulunan Barcelona'nın bu maçtan alabileceği 1 puan bile gruptan çıkmasını garantileyecek.Ancak bir yenilgi olsa bile son maçta kendi sahasında Stuttgart'tan en az 1 puanı alabilecek kapasitedeler.Yine de gruptan lider çıkmayı garantilemek adına bu maçta yine puan arayacaktır Barcelona.Takımda Henry,Deco,Eto'o ve Oleguer gibi ek***lerin olması dezavantaj olsa da,Ronaldinho ve Messi'nin varlığı her zaman rakip defanslar için korkulu rüyadır.Şunu da belirtelim ki Barcelona ve taraftarları için en önemli şey güzel oyundur.Taraftarlar neredeyse kötü futbolla kazanılan maçın yerine iyi futbolla kaybedilen maçı tercih edecek kadar estetik meraklısıdır.Sonuçta futbolun güzelliği adına Barcelona'nın bu maçta elinden geleni yapacağına inanıyorum.
Futbol stili olarak birbirinin benzeri iki takımın mücadelesinde en az 3 gol görürüz düşüncesindeyim.Bu grupta kalesini gole kapatan Barcelona,ilk golünü bu maçta yiyecektir.Aslında günümüz futbolunda maçları tahmin etmek artık çok kolay değil.Onlarca gol pozisyonunun olduğu maçlarda gol göremezken,pozisyonsuz geçen maçlarda 3 gol görebildiğimiz oluyor.Yine de bir tahminde bulunmam gerekirse bu maçta ev sahibi Lyon'u avantajlı görüyorum ve bol gollü bir maç bekliyorum.
|