ŞL maç öncesi: Porto - Beşiktaş
Avrupa Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda mücadele eden temsilcimiz Beşiktaş, bugünkü kader maçında Porto'ya konuk oluyor. Saat 21.45'te başlayacak mücadeleyi goal.com'un canlı anlatım servisinden takip edebileceksiniz.
A Grubu'nda 6 puanla son sırada bulunan Siyah-beyazlı temsilcimiz, bu son karşılaşmayı kazanması hâlinde grubunda ilk ikiyi garantileyerek bir üst tura çıkacak. İsveçli Peter Fröjdfeldt'in yöneteceği karşılaşma TSİ 21.45'te başlayacak ve Star TV'den canlı olarak yayınlanacak.
Karşılaşmanın yapılacağı Dragao Stadı'nda dün bir basın toplantısı düzenleyen Beşiktaş Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, şunları söyledi:
"Galibiyetten başka seçeneğimiz yok"
"Gruplar belli olduğu zaman Beşiktaş'ın bu gruptan çıkmasına fazla şans verilmiyordu. Marsilya ile Beşiktaş'ın üçüncülük mücadelesi vereceği tahmini yürütülüyordu. Şu anki tabloya baktığınız zaman ise gruptaki 4 takımın da hem gruptan çıkma hem de çıkamama ihtimali var. Futbolcularımız, bu ana kadar bize birçok mutluluk yaşattılar. Eminim ki buraya kadar gelen futbolcularımız, galip geldikleri takdirde yaşayacaklarının farkındalar. Buraya kadar da gelmişken burada kaybetmek olmaz. Futbolcularımız ellerinden gelen çabayı gösterecekler. Galibiyetten başka bir seçenek düşünmüyoruz. Kazanmak için sahada elimizden geleni yapacağız. Futbolcularımız da galip gelmemiz halinde Beşiktaş tarihindeki bir ilki yaşayacaklarını biliyorlar. Maça da bu konsantrasyonla hazırlandılar."
Beşiktaş'ta Porto karşılaşması öncesi 5 futbolcu sakat durumda. Uzun süredir sakatlıkları nedeniyle takımlarından ayrı kalan Diatta, Mehmet Yozgatlı ve Gökhan Zan'ın yanısıra geçtiğimiz hafta sakatlanan Ricardinho ve antrenmanda sakatlanan Nobre, bu karşılaşmada forma giyemeyecekler.
"Beşiktaş güçlü takım"
Porto Teknik Direktörü Jesualdo Ferreira'ysa, Beşiktaş'ın kolay lokma olmadığı gibi, "güçlü bir ekip" niteliklerini haiz olduğunu vurgula*****, "Özellikle Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maçlar en zor ve en önemli maçlardır. Ben bu maçların bir favorisi olduğuna inanmıyorum. Maçın favorisi Porto olarak gösterilmesine rağmen ben futbolcularıma maç için maksimum konsantreyi sağlamalarını söyledim. Zaten Beşiktaş için bu maç çok önemli ve kritik bir maç. Bunun da farkındayız. Galibiyet için rakibimizin büyük çaba sarf edeceğini biliyoruz. Biz de elimizden geleni yapacağız. Bizim de istediğimiz sonuç galibiyettir" dedi.
Portekiz temsilcisi, bu karşılaşmayı kazandığı takdirde, hâlihazırda birinci konumda olduğu A Grubu'nu lider olarak tamamlamış olacak. Porto, berabere kalması durumunda da bir üstt tura çıkmayı garantiliyor. Ancak bu karşılaşmada Beşiktaş galip gelirse, Porto takımı, Marsilya-Liverpool karşılaşmasının berabere tamamlanmasını umacak. Zira Porto'nun, Marsilya'ya karşı ikili averaj üstünlüğü bulunuyor.
|